Прогноза за времето - 1 декември 2014

Жълт код за сняг и поледици на 1 декември в област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Прогноза за времето - 1 декември 2014Жълт код за сняг и поледици е обявен за област Габрово, съобщава НИМХ при БАН. В сутрешните часове все още ще вали дъжд при отрицателни температури, едва после ще премине в сняг. Ще се образуват поледици.

Към сутринта на 1 декември времето в община Габрово е облачно и вали дъжд. Измерените стойности  на падналите валежи през последното денонощие са 11 л./ кв.м. Духа северен вятър със скорост до 2 м./сек. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция, е 0,2°С . Влажността на въздуха е висока – 95 %. Проходът Шипка е  нормално проходим. Пътната настилка е мокра. Температурата на въздуха е 0° С. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона. Пътят за Узана също е мокър и нормално проходим. В района вали дъжд. Температурата на въздуха е минус 0°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са мокри и нормално проходими. Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,020 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. „Топлофикация Габрово” ЕАД, Хлебозавод „Габрово” и ВиК Габрово изпълняват нормално своите задължения. От „Енерго-Про” АД съобщават, че няма потребители, лишени от ток.

На телефоните на ОбщСС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112.

Прогнозата на НИМХ при БАН за днес е, че ще духа до умерен североизточен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Очакваните максималните температури днес ще бъдат от – 2° до 0°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи. В планината ще е облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от юг, югоизток, ще е умерен, но след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около 1°.

 

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.