Обилни валежи в Габрово

Дъждовното лято продължава и днес с жълт код

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Обилни валежи в Габрово
Снимка е илюстративна

Жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за 27 юли 2018 г. в област Габрово, съобщават от НИМХ към БАН. В планинските райони на областта ще има валежи с гръмотевични бури. Сумарни количества за денонощието до 25-30 л/кв.м.

Преди обяд ще има разкъсана облачност. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На места, главно в планинските райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

През почивните дни и в понеделник, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества е сравнително малка, но все пак на изолирани места, главно в Северна България и Рило-Родопската област са възможни локални краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв.м.

Температурите слабо ще се повишат, но все пак ще останат малко по-ниски от обичайните за периода – преобладаващите максимални ще са между 26° и 31°.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.