Жълт код за силен вятър в област Габрово – на Лазаровден

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна

Жълт код за силен вятър е обявен за област Габрово на 31 март 2018 г. След обяд и през нощта срещу неделя ще се усили югозападният вятър, съобщават от НИМХ при БАН.

В районите на областта, разположени в близост до северните склонове на Стара планина, той ще се прояви като фьон с пулсации до 24 м/с. Фьонът е топъл и сух вятър, който духа от планината към нейното подножие.

Според прогнозата за 31 март 2018 г. атмосферното налягане е близко до средното за март, но през следващото денонощие значително ще се понижи. Облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава. Температурите ще се повишат още и минималните ще са от 5° до 10°, максималните – между 20° и 25°.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.