Събитие на открито в Габрово учи малки и големи на безопасност на пътя

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Животът е с предимство“ – това е мотото на събитие, посветено на безопасността на пътя, което ще се проведе на площад „Възраждане“ в Габрово. От 16:30 до 19:30 ч. на 20 септември ни очакват специални демонстрации, игри, симулатори, състезания, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Най-малките участници в събитието – децата от детските градини от област Габрово, ще направят дефиле с картонени коли – изрисувани от тях и със специални послания. Те ще се движат по маршрут  от кръстовището на ул. „Скобелевска“ и ул. „Юрий Венелин“ и ще завършат на откритата сцена на площад „Възраждане“.

Какво се случва и как трябва да реагираме, ако станем свидетел или участник в пътно транспортно произшествие – ще разберем от демонстрацията, която ще направят полиция, пожарна, Спешна помощ и БЧК.

Чрез специална инсталация, която представлява реална пътна обстановка, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, ще обръщат внимание на децата за това как безопасно да пресичат и защо винаги трябва да бъдат внимателни и отговорни, щом са на улицата.

Предвидени са още рисуване с различни материали, викторини, колело, но не на късмета, а с въпроси, които да проверят до колко познаваме правилата за движение. Ако не сте чували за приложението iHelp, то ще ви запознаем с неговия създател, който ще ни разкаже за какво служи то.

За ученици и родители от „Автомобилна администрация“ са предвидили два симулатора, чрез които ще може да разберем какво се случва, ако попаднем на хлъзгав път или навлезем с много висока скорост в завой. А дали може да си представите какво е усещането да си пиян? Ще проверим на място как и дали може да координирате движенията си ако сте с… алкохолни очила.

Предстоят демонстрации на най-добрите приложни колоездачи от SOS – Трявна, а защото сме в града, известен с хумора и сатирата – ще погледнем на темата и от тази страна в шатрата на Дом на хумора и сатирата – Габрово.

Активните шофьори ще могат да проверят контролните си точки, да направят справка за наложени глоби. В шатрата на Съюза на българските автомобилисти ще проверяват знанията ни и един от всички отговорили вярно на въпросите ще си тръгне със специална награда.

Организатори са Областна администрация – Габрово и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.