РЗИ Габрово: Епидемичната обстановка в област Габрово е утежнена

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Епидемичната обстановка в област Габрово по отношение на COVID-19 e утежнена. За това информират от Регионалната здравна инспекция в Габрово и съветват да бъдем предпазливи на обществени места.

За период от четири месеца и половина – от 7 март до 21 юли 2020 г. – в областта са диагностицирани 46 случаи на COVID-19. През последните осем дни обаче – от 21 до 27 юли – на територията на областта са регистрирани 56 лабораторно потвърдени случаи на COVID-19.

Към момента активните случаи в област Габрово са 71, от които 61 са на домашно лечение, а 10 – в болница. Най-голям е броят на активните случаи в община Севлиево – 44 случаи, от които 4 са на болнично лечение. В община Габрово са двойно по-малко – 24 случая, като 4 от тях са в болница. В община Дряново има 3 активни случаи, а от тях 2 са на болнично лечение. В община Трявна активни случаи в момента няма, единственият регистриран случай досега е излекуван.

8 от хоспитализираните случаи се лекуват в Инфекциозно отделение на МБАЛ “Д-р Т. Венкова“ в Габрово и капацитетът на отделението е пред изчерпване.

Заради утежнената епидемична обстановка в област Габрово РЗИ публикува специални препоръки: РЗИ Габрово с препоръка: Избягвайте посещения на места, където се струпват много хора


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.