Електронното преброяване – до края на месеца, над 16 хиляди са се преброили онлайн в областта

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Удължава се срокът за електронно преброяване до края на септември тази година, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

От началото на преброяването на 7 септември досега преброилите се онлайн лица от област Габрово са 16 686, като от тях 7 851 са мъже и 8 835 са жени. Домакинствата са 7 574, а жилищата – 6 980. Справката  по общини показва най-много преброени в Габрово – 4 746, в Севлиево – 1 382, в Дряново –  447 лица, в Трявна – 486, а в Плачковци – 60.  По селата най-активни са били в с. Поповци, община Габрово – 36, както и в севлиевското с. Горна Росица – 29.

Въпреки трудностите със системата особено в първите дни, за които от Националния статистически институт /НСИ/ докладват, че са причинени от огромен изкуствено генериран злонамерен трафик, всеки ден числото на преброилите се от област Габрово се повишава с около 2 000 души.

Преброяване 2021. Източник: НСИ

От администрацията призовават всеки, който все още не се е преброил електронно, да го направи, защото това е най-безопасният начин в условията на епидемична обстановка. Въпросите, които се попълват в анкетната карта, не са сложни, не изискат специфични познания, единственото задължително е да притежавате валиден електронен адрес (електронна поща), ЕГН и български документ за самоличност.

Как да се преброим електронно?

Сайтът, на който се извършва електронното преброяване е ТУК. Може да прочетете и инструкция с упътване ТУК.

Защо да се преброим?

Преброяването е източник на информация по определени социални, демографски и икономически признаци на ниско териториално ниво, както и за различни подгрупи от населението. То е единственият изчерпателен източник на данни за домакинствата и семействата в страната.

Получените от преброяването данни ще бъдат основа за вземане на информирани управленски решения, разработване на стратегии и конкретни национални и регионални секторни политики от централните и местните органи на управление в страната.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.