Община Габрово с първи електромобил

„Етър“-а ще се сдобие с електромобил през 2018 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово с първи електромобил
Община Габрово с първи електромобил © Община Габрово

Втори електромобил в Габрово ще се закупи и ще се ползва от Етнографски музей на открито „Етър“.

Националният доверителен екофонд е одобрил проекта на Община Габрово. 20 000 лв. ще бъдат отпуснати безвъзмездно. От бюджета на ЕМО „Етър“ за 2018 г. ще бъдат осигурени 45 000 лв. за електромобила. Общински съвет Габрово е дал съгласието си за съфинансирането на заседанието си от 28 септември 2017 г.

Първият електромобил пристигна в Габрово през юни

През юни тази година Община Габрово представи първия си електромобил. Тогава беше обявено, че новото возило ще се ползва при отстраняване на различни инфраструктурни и екологични проблеми, при инвеститорски контрол на обекти, огледи и аварийни ситуации в града и селата. Ще обслужва и Общинския инспекторат при извършване на контролни дейности на терен.

Община Габрово с първи електромобил (СНИМКИ)

Електрическото возило на „Етър“-а ще вози и специални гости

Екологичното возило ще се ползва ежедневно от служителите на ЕМО „Етър“ и за специалните гости на музея. Взета е предвид отдалечеността на комплекса от центъра на града и нуждата от транспорт при изпълнение на съвместни инициативи с институции и читалища на територията на областта. Към момента за тези цели се ползва амортизиран 15-годишен дизелов автомобил, съобщават от Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.