В Севлиево вече се движат електрически тротинетки

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

20 електрически тротинетки пристигнаха на 29 октомври в Севлиево и вече са на разположение на севлиевци в няколко градски локации: на паркинга срещу площад “Свобода”, срещу хотел “Одеса” в близост до автогарата, до входа на парковете “Казармите” и “Черничките”, пред “Дандоловите къщи”, в Южния комплекс срещу магазин “Рай”.

„Първата община в Северна България, която предоставя на своите жители възможността за придвижване с електрически тротинетки е Севлиево“, споделят от местната администрация. В информацията обаче допълват, че Севлиево е петият град в страната, който разполага с такъв транспорт. Един от тях е в Северна България, Варна, а останалите са в Южна – София, Пловдив и Благоевград.

Тротинетките са предоставени безплатно от фирма „Хобо“, като тяхното ползване ще таксува най-ниската тарифа спрямо останалите български градове, които разполагат с този екологичен транспорт. Таксата за отключване е 1 лев, но през първите няколко седмици ще е безплатно за севлиевци, които ще бъдат таксувани само за минута пробег – 2О стотинки.

Как се използват електрическите тротинетки?

Тротинетките могат да се взимат и паркират навсякъде из града, в предварително обособена оперативна зона, не се налага да се изгражда специална система за паркиране. Ползват се през мобилното приложение “hobo”, като могат да бъдат отключвани и заключвани софтуерно (през приложението) на удобни за потребителите места. Максималната скорост на тротинетките е софтуерно ограничена до 25 км/ч.

Електрически тротинетки Hobo в Севлиево. Снимка: Община Севлиево

Потребителите, които желаят да се възползват от новата услуга, трябва да изтеглят мобилното приложение “hobo” от App Store или Google Play, като регистрират свой профил. При отваряне на приложението могат да видят къде е най-близката до тях тротинетка. Резервират я (ако им трябва време да се придвижат до нея) или директно сканират QR кода на самата тротинетка, като по този начин я отключват и стартират своето пътуване. След достигане на финалната дестинация, потребителите приключват своето пътуване (отново през мобилното приложение), като натискат бутон “Приключване”. Има и опция “Паркинг”, която позволява временно заключване на тротинетката и софтуерна рестрикция за ползването ѝ от друг потребител, докато пътуването не бъде окончателно приключено.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

От тази есен и в Габрово ще тръгнат тротинетки под наем


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.