Европейска седмица на мобилността в Габрово 2017

Велосипедна разходка, пешеходно шествие и игри за Европейската седмица на мобилността

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Европейска седмица на мобилността в Габрово 2017
Европейска седмица на мобилността в Габрово 2017

Габрово се включва в Европейската седмица на мобилността, която се провежда ежегодно от 16 до 22 септември по инициатива на Европейската комисия. На 21 септември в Габрово ще се проведат велосипедна разходка, пешеходно шествие и игри в парк „Маркотея“, съобщават от Община Габрово. Целта на инициативата е да ни насърчи да слезем от автомобила, да използваме велосипед или да ходим пеша.

Изненади ще има и за всички участници в Деня на мобилността, които ще могат да спечелят подарък от томболата, която ще бъде изтеглена за финал на събитието.

Велосипедна разходка и пешеходно шествие в Габрово на 21 септември

Седмицата на мобилността в Габрово ще бъде отбелязана на 21 септември 2017г., като в 10:00 часа от площад „Възраждане“ ще стартира велосипедна разходка, наречена „Да покараме колело“, а от 10:10 часа е стартът на нетрадиционната спортна активност „Ходене по габровски“. Желаещите да се включат и в двете инициативи трябва да се явят в 9:30 часа, като участниците във велосипедната разходка е нужно да бъдат придружени от своето колело, с което ще преминат по трасе: пл. „Възраждане“- кв. Бичкиня – парк „Маркотея“.

Пешеходното (пъте)шествие ще започне от пл. „Възраждане“, ще премине булевардите „Априлов“ и „Трети март“ и ще финишира в парк „Маркотея“.

Участниците във велосипедната обиколка ще се движат в група с ескорт, а трасето за пешеходното шествие ще бъде затворено за моторни превозни средства за времето от 09:15 до около 10:30 часа.

„Играй на чисто“ в парк „Маркотея“

„Играй на чисто“ е името на специалната игра за напреднали в борбата с отпадъците, която ще стартира в 11:30 часа в горната част на парк „Маркотея“. В състезанието могат да участват 5 отбора от по 5 участника, а записването за участие е до 11:00 часа. В случай че има повече участници, организаторите имат готовност да проведат и втора серия на играта. „Играй на чисто“ ще провери дали се познават правилата за разделно събиране на отпадъците, а всички, които се впуснат в предизвикателството, ще получат изненада.

Развлекателни игри, танци и спортни игри започват в 10:30 ч. в парк „Маркотея“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

21 септември – неучебен, но присъствен, ден за габровските ученици

Да слезем от автомобилите за Европейската седмица на мобилността

Мотото на Европейската седмица на мобилността тази година е „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“, а подканващата фраза, която организаторите споделят е „Заедно стигаме по-далеч“.

Кампанията има за цел да обърне внимание върху алтернативните форми на придвижване, опазване на околната среда и постигане на устойчива градска мобилност. Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим разходите си и да окажем „съдействие“ на природата като намалим въглеродния отпечатък и ограничим вредните емисии. Освен екологичните предимства инициативата има за цел да популяризира спорта на открито и придвижването сред природата, да стимулира двигателните активности и да провокира младите хора да се срещат в реална среда, извън виртуалното пространство.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.