Габровски участници в Европейската седмица на мобилността © Община Габрово

Близо 1000 габровци събра парк „Маркотея“ за Европейската седмица на мобилността

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски участници в Европейската седмица на мобилността © Община Габрово
Габровски участници в Европейската седмица на мобилността © Община Габрово

Близо 1000 габровски деца, младежи и възрастни се включиха в спортния празник, посветен на Европейската седмица на мобилността. Под мотото „Заедно стигаме по-далеч“ събитието се проведе на 21 септември в парк „Маркотея“, съобщават от Община Габрово.

За да опазим града си и въздуха по-чисти, учениците от габровските училища се отправиха към парка на колело или пеша. Групата на колоездачите беше водена от състезателите на габровския Колоездачен клуб „Янтра-Исполин“. В нея се включиха общо 79 ученици. Пешеходците, избрали ходенето по габровски, бяха многократно повече – 540 ученици, към които се присъединиха и множество възрастни участници.

Габровски участници в Европейската седмица на мобилността © Община Габрово
Габровски участници в Европейската седмица на мобилността © Община Габрово

В спортния празник се включи заместник-кметът на община Габрово Нела Рачевиц, областният управител Невена Петкова със заместник-областния управител Мария Пенева, Георги Маринов – началник на Регионално управление „Образование“ – Габрово, и служители на общинската администрация.

Зумба, народни хора, таекуон-до събраха децата в парк „Маркотея“

Община Габрово осигури спортните пособия и съоръжения за провеждането на игрите в парк „Маркотея“ – волейбол, футбол, федербал, петанка, фризби, скачане на въже, народна топка. СК „Некст“ организира демонстрационна тренировка по таекуон-до за всички деца, състезатели на клуба.

Тренировка по таекуон-до в парк "Маркотея" за Европейската седмица на мобилността © Община Габрово
Тренировка по таекуон-до в парк „Маркотея“ за Европейската седмица на мобилността © Община Габрово

Зумба инструкторката Васи проведе тренировка за начинаещи и запалени любители на зумба.

Тренировка по зумба в парк "Маркотея" за Европейската седмица на мобилността © Община Габрово
Тренировка по зумба в парк „Маркотея“ за Европейската седмица на мобилността © Община Габрово

Децата от фолклорен ансамбъл „Сивек“ показаха на приятели и връстници как се вият популярни български хора. Със всяка стъпка хорото ставаше все по-извито и многолюдно.

Българско хоро в парк "Маркотея" за Европейската седмица на мобилността © Община Габрово
Българско хоро в парк „Маркотея“ за Европейската седмица на мобилността © Община Габрово

Освен активното спортуване, за участниците беше организира еко играта „Играй на чисто“, чрез която се тестваха познанията и уменията на младите хора в разделното събиране на отпадъци. В състезанието се включиха 9 отбора с по 5 състезатели. Те трябваше в рамките на 7 минути да открият предварително разпръснати отпадъци по две трасета, да ги съберат и да ги разделят правилно в две кутии за биоразградими и рециклируеми отпадъци. Най-бързият отбор финишира за 2 минути и 35 секунди. Победителите в играта получиха раници.

Младата габровска лекоатлетка Ния Вичева изтегли печелившите в томбола с награди

В края на спортния празник се разигра томбола с награди. Известната габровска лекоатлетка Ния Вичева изтегли печелившите номера и над 100 награди, осигурени от Община Габрово бяха раздадени: топки, въжета за скачане, постелки за спортна гимнастика, фенерчета, тениски, раници, детски книжки, ученически несесери, детски занимателни игри, пъзели, тефтери, шалове.

Допълнително бяха осигурени награди от ПП „Българка“, които ще бъдат раздадени на всички габровски училища, които се включиха в Европейската седмица на мобилността.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.