Евродепутатът Андрей Новаков: Нека мечтите ви са по-големи от страховете ви и ще успеете (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Евродепутатът Андрей Новаков
Евродепутатът Андрей Новаков

Евродепутатът Андрей Новаков сподели свое видеообръщение за вдъхновяващото по думите му събитие „Gabrovo innovation Camp“, което ще се проведе от 1 до 3 октомври. Първият в Габрово Лагер за иновации е инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев и президента на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула, с подкрепата на Областен информационен център – Габрово и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.

Габрово вдъхнови чужденци и българи от цялата страна за участие в „Gabrovo Innovation Camp“

Вижте видеообръщението на Новаков тук:

По време на Лагера за иновации в Габрово Андрей Новаков ще представи първата българска програма на ЕС „A.L.E.C.O.“ и нова онлайн платформа за европейско финансиране.

A.L.E.C.O. – европейска програма за млади предприемачи

Европейската комисия (ЕК) и Комисията по бюджети на Европейския парламент одобриха предложената от евродепутата Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП програма за млади предприемачи A.L.E.C.O. Инициативата се очаква да предоставя стипендии и средства за пътуване на до 200 предприемачи от цяла Европа. Това е първото изцяло българско предложение за програма на Европейския съюз (ЕС), което бива одобрено и финансирано, съобщават от пресофиса на евродепутата.

Чрез новия инструмент ще се предоставя финансова, консултантска и логистична подкрепа на млади предприемачи от страните членки на ЕС, за да намерят подходящи компании в САЩ, Израел, Канада, Сингапур, Япония, Китай и Южна Корея, в които да трупат опит до 6 месеца.

Актуализираният към момента бюджет на програмата е 750 000 евро, като до пускането й остава гласуване в пленарна зала, което се очаква да се случи през ноември. Очаква се кандидатстването по програмата да започне в първата половина на 2017 г.

Онлайн платформа с информация за европейско финансиране

Безплатна платформа събира на едно място информация за кандидатстване по почти всички източници на европейско финансиране. Платформата е създадена по негова инициатива и се намира на следния адрес онлайн.

Андрей Новаков и Томислав Дончев
Андрей Новаков и Томислав Дончев

„През последната година постоянно чувах, че парите са далеч. Чувах, колко е трудно да реализираш идеите си. С тази платформа, която работи от 24 часа буквално направихме, така че да имаме почти всички европейски източници за финансиране на едно място. Всичко в нея е на български език и нямаме извинение да не се възползваме от нея. Надявам се, че хората които носят добрите идеи ще ги реализират именно тук“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на официалното представяне на платформата през май тази година в София.

„Една от централните задачи пред нас е повече европейско финансиране да достига до повече бенефициенти в България. С тази платформа сме крачка по-близо до тази цел“, заяви още Новаков по време на представянето.

В представянето на онлайн платформата през май участва и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. „Навременната информация е мост между добрите идеи на хората как да се направи по-добър бизнес или как да се направи проект, който да помогне за развитието на дадено населено място и финансирането, което вече е предоставено за тази цел“, сподели тогава вицепремиерът Томислав Дончев. Той бе категоричен, че идеите, трябва бъдат максимално близо до парите.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.