Дряново без съботен пазар до второ нареждане

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Преустановява се провеждането на традиционния съботен пазар в град Дряново. Това гласи заповед на кмета на Община Дряново Трифон Панчев от днес. Заповедта ще бъде в сила до отмяната й.

Ето какво още споделят от Община Дряново:

Уважаеми съграждани, във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка е важно да предприемем още по-стриктни мерки срещу разпространението на вируса.

На 11 април проведохме пазара под формата на фермерски – само за земеделски производители. Премина добре. Имайки предвид обаче затварянето на кооперативните пазари в съседните градове, както и великденските празници, смятаме за разумно да предпазим Дряново от струпване на много хора на едно място.

Наясно сме с нуждата от посадъчен и посевен материал, със затрудненията на земеделските производители при реализиране на продукцията, но на този етап опазването на здравето на всички жители е от най-голямо значение. Нека проявим търпение и воля сега, за да можем по-скоро да бъдем отново заедно.

Днес, 16.04., с машина на Регионалната служба „Пожарна и аварийна безопасност“ се дезинфекцират основните улици в Дряново. Същите, които миналата седмица бяха и измити. За да се предпазим от вируса обаче, изключително важно е всеки човек да бъде отговорен и да спазва указанията от плаката. Разпространете го сред вашите приятели и познати, нека бъдат информирани и подсещани какво е важно да правят.

Правила за хигиена във връзка с новия коронавирус и COVID-19

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

На 16 април беше обявен първи случай на заразен с COVID-19 от Дряново. Става дума за 47-годишна жена, която в момента е настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Повече четете в статията на Габрово Daily тук.

Припомняме, че вчера здравният министър издаде нова заповед, според която кооперативните пазари и цветните борси ще работят и на 16 април, затварянето им ще бъде само за празничните Великденски дни – от 17 до 19 април включително. Подробности може да прочетете в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.