Доц. д-р Сотир Марчев © БНР

Виден кардиолог с лекция в Габрово на тема „Как да се грижим сами за здравето си“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Доц. д-р Сотир Марчев © БНР
Доц. д-р Сотир Марчев © БНР

„Как да се грижим сами за здравето си“ – това е името на лекция с вход свободен, която ще изнесе доц. д-р Сотир Марчев в Габрово. Събитието е на 9 април от 18:00 ч. в зала „Възраждане“.

Д-р Сотир Марчев е изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт, началник на Клиника по кардиология в МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен, доцент по кардиология към Медицински университет – Плевен.

Д-р Марчев има над 100 научни публикации и 14 книги в областта на кардиологията, вътрешните болести и общата медицина. Почетен член е на Европейското кардиологично дружество (FESC), акредитиран ехокардиографист на Европейското кардиологично дружество, член на редакционната колегия на списания „Българска кардиология“, „MD“, „Кардио D“ и „Topmedica“.

„Поводът за срещата е, че България е на първо място по заболеваемост и смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Друга причина е, че все повече се разпространяват псевдонаучни и дори опасни за здравето твърдения за начин на живот и хранене. Целим хората да запомнят и прилагат съобразени с науката правила на живот – да разберат кои симптоми са опасни и тревожни. Как да реагират и какво най-бързо да направят, докато бъдат прегледани от лекар. Защо е важно? Няма по-важно за всеки от живота и здравето му!“ – сподели за Габрово Daily д-р Павлина Хинкова, чиято е инициативата за събитието в Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.