Дом за възрастни хора в Габрово със специална награда за „Сграда на годината“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Домът за възрастни хора „Св. Василий Велики“ в Габрово получи специалната награда от националния конкурс „Сграда на годината“ в категория „Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение – сгради здравеопазване“.

Обликът на сградата е дело на габровските архитекти Иван Узунов и Константин Брънеков, конструктор е инж. Румен Матев.

Домът „Св. Василий Велики“ е изграден в квартал „Хаджицонев мост“ в Габрово. Пететажната сграда разполага с леглова база за 108 души, външен паркинг с 16 места, озеленен двор и зона за отдих с акватоничен басейн, тенискорт и малък параклис.

Домът за възрастни хора „Св. Василий Велики“ в Габрово. Снимка: „Градът Медиа Груп“

Първа награда при сградите със специално предназначение здравеопазване спечели МБАЛ „Сърце и мозък“ – Бургас.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.