Домашният социален патронаж в Габрово с обновена материална база

Домашният социален патронаж в Габрово вече е с обновена материална база

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Домашният социален патронаж в Габрово с обновена материална база
Домашният социален патронаж в Габрово с обновена материална база © Община Габрово

Домашният социален патронаж в Габрово вече е с обновена материална база. Модернизацията бе извършена по проект на Община Габрово в периода август – октомври тази година със средства от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика.

Проектът е на обща стойност 21 563,44 лв., като 19 407,10 лв. е безвъзмездната субсидия, а 2 156,34 лв. е размерът на съфинансирането от бюджета на Община Габрово. Това съобщи за Габрово Daily Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Какви са подобренията?

Подменена е дървената дограма с нова алуминиева на вратите и прозорците в кухненските и офисните помещения, коридорите и входните врати. Демонтирана е старата дървена ламперия, извършено е шпакловане, изкърпване и боядисване на стените и таваните. Монтиран е мълниезащитен приемник с изпреварващо действие за целия комплекс. Строително-ремонтните работи са изпълнени от габровската фирма „Валентин Петров 2004“ ООД.

Домашният социален патронаж в Габрово преди обновяването
Домашният социален патронаж в Габрово преди обновяването © Община Габрово

Каква дейност извършва Домашният социален патронаж?

Домашният социален патронаж се помещава в едноетажно крило на бивше обединено детско заведение на ул. „Ивайло“ № 13 в кв. „Христо Ботев“. В рамките на работната седмица ежедневно от патронажа се доставя храна в домовете на повече от 200 жители на града и хора от селата. В социалната услуга е включено санитарно обслужване, пазаруване, съдействие при уреждане на различни административни въпроси, медицинска помощ и др. За дейностите се грижи персонал от 27 лица.

През последните години желаещите да ползват тази услуга се увеличават. Поради това директорът на звено „Заведения за социални услуги“, в чиято структура е патронажът, е предложил увеличаване на капацитета му от 200 на 225 места от 2017 г. Искането ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общински съвет – Габрово на 24 ноември.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.