Севлиево

Севлиево отбелязва своя празник без тържества, връчват почетните отличия

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

За първи път Севлиево отбелязва Деня на града и на света Петка българска 14 октомври в условията на пандемия. Отменени бяха празникът на тиквата и есенният панаир.

„Радостен съм, че макар и без пищно тържество на площада, празникът се случва във всеки един дом и днес, повече от всякога, е тържество на човешкия дух, на милосърдието и съпричастността, символ на жаждата за живот! Нека света Петка българска да продължи да ни закриля и да ни дава кураж да изградим в светлина новия свят! Честит празник“, сподели кметът д-р Иван Иванов в обръщение към севлиевци.

Ден на Севлиево 14 октомври. Снимка: Община Севлиево

По традиция на 14 октомври ще бъдат връчени почетните отличия, присъдени от Общинския съвет на заслужили граждани и организации. На церемонията тази година ще бъде връчено посмъртно най-високото отличие „Почетен гражданин на Севлиево“ на Костадин Костадинов – бизнесмен и обществен деятел. Отличието „Почетен знак – Севлиево“ ще бъде връчено на вестник „Росица“ по повод 135-ата му годишнина, на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и „Медицински център 1“ за дейността им в пандемичната обстановка, на Васко Василев – директор на Градската художествена галерия и Йордан Стойков – бивш кмет на града.

Събитието ще се проведе от 17:30 часа на 14 октомври в зала 300 на Община Севлиево.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.