Два пъти повече бебета в Севлиево през януари, Ден на родилната помощ празнуваха и в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Традицията за Бабинден и Деня на родилната помощ беше спазена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово и тази година, макар и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и само с медицинския персонал.

В празничния ден стана ясно, че Областна администрация Габрово стартира инициатива за създаване на кът за четене в отделението по акушерство и гинекология в габровската многопрофилна болница, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Ден на родилната помощ в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово, 21 януари 2022 г. Снимка: Областна администрация Габрово
Изписване на бебето Симеон в Деня на родилната помощ в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово, 21 януари 2022 г. Снимка: Областна администрация Габрово

Добри новини за раждаемостта в Севлиево

Два пъти повече бебета са се родили в севлиевската болница през януари 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщиха от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево преди ритуалното измиване на ръцете на най-опитната акушерка в Деня на родилната помощ, който се чества на 21 януари (Бабинден по стар стил).

Ден на родилната помощ в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево, 21 януари 2022 г. Снимка: Община Севлиево

„От началото на тази година тук проплакаха 15 бебета – 7 момичета и 8 момчета. Имаме и една двойка близнаци. Само през изминалата година се родиха 159 деца. Животът победи!“, каза началникът на „Акушеро-гинекологичното отделение“  в Севлиево д-р Петко Дончев.

Гостите на празника разгледаха и новата операционна в „Акушеро-гинекологично отделение“, която беше ремонтирана в края на 2021 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.