На Бабинден в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Родилното отделение и Неонатологията на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово по традиция отбелязаха Деня на родилната помощ – на 21 януари, Бабинден по стар стил. Главни герои на празника бяха Алис, първото бебе на Габрово за 2020 г., и Радослав – бебето, изписано на Бабинден.

Майката на Радослав помогна на акушерката да измие ръцете си, а тя се избърса в дрехата на една от присъстващите жени, която според поверието, също ще се сдобие с рожба.

Радослав – бебето, изписано на Бабинден, неговите родители и батко, Ден на родилната помощ, 21.01.2020 © Община Габрово

На събитието присъстваха много гости, сред които кметът на Габрово Таня Христова и областният управител на Габрово Невена Петкова.

На празника областният управител на Габрово стартира кампания за набиране на средства за ремонт и закупуване на болнично обзавеждане за отделението по „Акушерство и гинекология“. Фирми направиха първите дарения на стойност 3200 лв. Повече за кампанията четете в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.