Община Габрово

Община Габрово с ден на отворените врати по повод празника си 12 октомври

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово

Община Габрово ще отбележи деня на българската община с ден на отворените врати. Гражданите ще могат да влязат свободно в сградата и да се запознаят отблизо с хората в администрацията и тяхната работа на 12 октомври, четвъртък, между 10.00 и 14.00 часа, съобщават от местната администрация.

Защо 12 октомври е Ден на българската община?

Датата 12 октомври се чества като Ден на българската община от 1998 година. На тази дата през 1882 година, в брой 117 на Държавен вестник, е публикуван първият Закон на общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

Българската община играе важна роля през различните исторически периоди от развитието на държавата. Идеята за установяване и разгръщане на местното самоуправление е заложена още в Търновската конституция – първата демократична конституция на самостоятелната българска държава, приета на 16 април 1879 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.