Два нови случая на COVID-19 в област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Два са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово на 3 юли 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция Габрово. Уточняваме, че от Министерство на здравеопазването съобщиха по-рано днес само за един случай в областта за последните 24 часа. Ето и подробностите по данни на РЗИ Габрово:

Първият е мъж на 18 години, контактен на потвърден  случай на COVID-19. Мъжът е в добро общо състояние, без симптоми за  COVID-19. Изследван е от РЗИ Габрово като контактен.

Вторият случай е на жена на 71 години, хоспитализирана в Нефрологично отделение на МБАЛ  “Д-р Т. Венкова“ Габрово на 26.06.2020 г. с уроинфекция. На 3.07.2020 г. след получаване на потвърден положителен резултат с PCR тест от НРЛ е преместена в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Жената е в добро общо състояние, субфебрилна, с грипоподобни  симптоми и диария.

Няма епидемична връзка между двата случая. Екип от РЗИ е предприел незабавно епидемиологично проучване в двете огнища на инфекция. Изготвени са и връчени предписания за задължителна 14-дневна домашна изолация за 18-годишния мъж, както и за контактните лица на потвърдените случаи.

Взети са проби за изследване за COVID-19 от контактните лица на потвърдените случаи – близки контактни от домашното обкръжение, пациенти и персонал на Нефрологично отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Изготвена е и връчена заповед на директора на РЗИ Габрово за задължителни противоепидемични мерки в Нефрологично отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.