Да помогнем на Преслава от Габрово

Да помогнем на 10-годишната Преси от Габрово да изживее щастливо детството си (ЗОВ ЗА ПОМОЩ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Да помогнем на Преслава от Габрово
Да помогнем на Преслава от Габрово

© Габрово Daily

Нова благотворителна кауза обедини габровците с широки сърца – нашата малка съгражданка Преслава Червенска, ученичка в Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, Габрово. Преси е дъщеря на младия габровски свещеник Христо Червенски.

Историята й научаваме от Фейсбук – „За Преси“.

Преси е на 10 години. Тя има вродено заболяване Spina bifida, което й пречи да ходи нормално. След дълги години изследвания, обикаляне по лекари и безрезултатно лечение в България, нейните родители са принудени да прибегнат до операция в чужбина. Мнението на специалистите е, че ако до една година не бъде извършена операция, ходенето ще се превърне в истинско мъчение и повече няма да бъде възможно.

Родителите на Преси са потърсили съдействие от Фонда за лечение на деца в чужбина , но оттам са им отказали помощ за лечението й в болница в Германия. Сумата, необходима за операцията, е 22 400 евро. 

Семейството е разкрило дарителска сметка на името на Преслава Христова Червенска за събиране на нужната сума за операцията.

Дарителска сметка:

Преслава Христова Червенска
Първа Инвестиционна Банка АД
IBAN: BG17FINV91501317000248

Да помогнем на Преслава от Габрово
Да помогнем на Преслава от Габрово

Събития и инициативи в подкрепа на Преслава

Импровизационен театър с група „Improv“ към НЧ „Христо Смирненски – 1949“, кв. Русевци ще се играе благотворително в помощ на Преси – събитието е на 21 юни от 19:30 ч. в „Soprano Live Club“.

Габровци се организират за онлайн благотворителен базар, повече информация може да откриете в специалната Фейсбук група „Благотворителен базар за Преслава“. Базар ще се проведе и в парк „Маркотея“ в Габрово на 24 юни от 10 часа.

Благотворителната викторина „Soprano Quiz Night“ на 27 юни също е посветена на каузата в помощ на Преси. Събитието е от 19 часа в „Soprano Live Club“.

Семейството на Мариянна – габровската майка на 3 деца, която се бори с рак – реши по-голямата част от средствата от дарителските кутии в нейна помощ да отидат за лечението на Преси.

Да помогнем на Преси да изживее детството си щастливо!

Габрово Daily отново застава зад благотворителната кауза с надеждата посланието ни да стигне до повече хора!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.