Да помогнем на Денимир да преодолее болестта!

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Денимир Велчев

В памет на Денимир Велчев, който ще продължи да вдъхновява

29-годишният габровец Денимир Велчев се нуждае от помощта ни. От 2009 г. той страда от рядък вид чернодробен тумор. За съжаление в България не може да се проведе лечение за него. Неговите роднини събират средства за специализирано лечение в чужбина. Немската клиника Hallwang предлага възможност за лечение на Денимир, но стойността за първия месец е 83 000 евро.

Над 1200 лв. на месец отделя семейството на младия габровец за лекарства, хранителни добавки, медицинска сестра, алтернативни терапии и други специфични нужди, съпътстващи заболяването на Денимир.

Денимир има разностранни таланти – през 2003 г. печели националния конкурс по ораторско майсторство на английски език; той рисува, пише текстове и музика за рап групата „Забив“. Възпитаник е на Националната Априловска гимназия. Освен това е изиграл няколко главни роли в постановките на университетския театър във Велико Търново, където през 2007 г. завърши Приложна лингвистика с английски и японски език. През 2009 неговата новела „Последната страница“ спечели конкурса „Новелови награди“. Малко хора също така знаят, че името му е включено в Kнигата на бележитите габровци за XX век. Денимир е и един от първите комици в България, които правят stand-up comedy. От 2012 работи за образователната онлайн платформа „Уча.се“ и прави уроци по история за 8 и 9 клас.

Stand up comedy Денимир и Приятели

В подкрепа на Денимир се организира в София на 28 януари от 20 часа благотворителното събитие „Stand up comedy Денимир и Приятели“. Мястото е бар „Zar“ на ул. „Цар Самуил“ 50, има и специално създадено събитие във Фейсбук тук. Входът е свободен, но всеки може да дари средства за Денимир според възможностите си.

Онлайн базар

Още една инициатива в помощ на Денимир се организира онлайн – благотворителен базар. Произведения на изкуствата се продават с цел събиране на средства за лечението на габровеца. Повече информация може да откриете тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.