"Да засадим дърво заедно" в местността Лъгът край Севлиево

„Да засадим дърво заедно“ – на 1 май в местността Лъгът край Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Да засадим дърво заедно" в местността Лъгът край Севлиево
„Да засадим дърво заедно“ в местността Лъгът край Севлиево

Под мотото „Да засадим дърво заедно“ деца и възрастни ще станат част от традиционната вече инициатива „Лесовед за един ден“ в местността Лъгът край Севлиево на 1 май от 10:00 ч. На територията на Държавно ловно стопанство „Росица“ те ще научат тайните на гората, споделят организаторите от ДЛС „Росица“, сдружение „Граждани за Севлиево“ и Училищно настоятелство Севлиево.

Лесовъди ще покажат на учениците как гората се самозалесява, кога гората боледува, как е правилно да се подходи при сеч, как се установяват и залавят бракониери. Участниците ще наблюдават инсценировка на проверка от горската полиция и ще могат да напълнят хранилките за дивеча.

На финала от Държавно ловно стопанство „Росица“ ще покажат как се засажда дърво. От стопанството ще предоставят фиданки и ще определят мястото, където те ще бъдат засадени.

Освен организираните групи ученици, в инициативата могат да се включат семейства, като заведат децата си в Лъгът и ги направят част от един ден, посветен на гората.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.