Дариха 22 нови таблета за центровете за деца и младежи в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Агенцията за социално подпомагане подари общо 22 нови таблета на четирите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Габрово, съобщават от местната администрация.

Мобилните устройства бяха връчени днес лично от изпълнителния директор на АСП Румяна Петкова, която е посетила центровете. Таблетите са предоставени на агенцията от частен дарител за деца, настанени в социални заведения.

Голяма част от техниката вече е доставена на центрове от семеен тип в Севлиево, Кюстендил, Дупница, Ловеч, Луковит, Смолян и с. Павелско, община Чепеларе.

Дарението е в изпълнение на ангажимента на АСП в условията на извънредно положение в страната, свързано с коронавируса, да не се преустановява социалното включване на децата от най-уязвимите групи и да се обезпечи тяхното дистанционно участие в образователния процес.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.