Само за ден габровци дариха необходимите вещи за украинските бежанци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Само за един ден габровци събраха всички необходими дарения в Доброволческия център за подкрепа на хората, потърсили закрила от войната в Украйна. Центърът се намира в Спортна зала „Орловец“ и работи всеки ден от 10:00 до 18:00 часа. От Центъра информират, че към момента има налични достатъчно дрехи, обувки, играчки и памперси и преустановяват събирането. Новината съобщиха от Пресцентър на Областна администрация Габрово.

Ако имате желание да помогнете, повече информация може да научите от координатора Кристина Сидорова на Областен координационен център във връзка с приемането на територията на област Габрово на лица, напуснали Украйна – на имейл helpukraine@gb.government.bg или на тел. 0898 815464.

Информация се споделя в специална Фейсбук група

За област Габрово е създадена Фейсбук група ОБЛАСТ ГАБРОВО В ПОДКРЕПА ЗА ПОТЪРСИЛИ ЗАКРИЛА ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА, в която се разпространява цялата налична информация за украинските бежанци. Доброволците от „Добрини за Габрово“, „Габровските майки и татковци“, Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ ще актуализират своевременно групата.

Набиране на средства с дарителски кутии и банкова сметка

Средства за бежанците от Украйна се набират с дарителски кутии от групата „Добрини за Габрово“. Кутиите са поставени на различни места в Габрово. С тези средства се купуват специфични материали като лекарства, диетични храни за децата с алергии и такива, за дете с диабет.

Община Габрово също обяви дарителска сметка за набиране на средства в подкрепа на украинските граждани, настанени на нейна територия. Средствата ще бъдат използвани за нужди от първа необходимост по време на тяхното пребиваване. Банковата сметка, по която могат да се правят дарения, е:

IBAN: BG58 STSA 93 0084 6075 4400
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
445100 код за дарения от страната; 445200 код за дарения от чужбина
Основание на превода: В подкрепа на украинските граждани

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Технически университет Габрово осигурява подслон на бежанци от Украйна

Община Габрово с кризисен щаб и апел за помощ към бежанците от Украйна

БЧК Габрово приема дарения на нови дрехи за пострадалите от войната в Украйна


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.