Истории за Доброто от Габрово: Ресторанти и фирми даряват храна за медиците в габровската болница

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ресторанти и фирми даряват храна за екипите от медици, които работят в отделенията на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, лекуващи COVID-19.

Инициативата започва на 12 ноември от ресторант „Магнолия“. Във Фейсбук страницата си от екипа на ресторанта споделят:

„Искаме да помолим всички наши колеги в региона да се съберем и организираме за една добра кауза – докторите на първа линия в COVID отделението в Габрово имат нужда от доставка на топъл обяд и вечеря. Нека на ротационен принцип всеки от нас да помогне с каквото когато може.

ДНЕС ние ще осигурим обяда на отделението! Благодарим предварително за отзивчивостта Ви. В такива времена трябва на първо място да бъдем човечни! „

В следващите дни се включват още в спонтанната инициатива. От габровската болница изразиха благодарността си и споделиха още подробности във Фейсбук страницата си:

„Днес (12 ноември – бел. ред.) габровската общественост постави едно прекрасно начало на начинание, за което многопрофилната болница не се е обръщала за помощ. Това е предоставянето на храна за екипите от медици, които работят в отделенията, лекуващи COVID-19. Първи топъл обяд за 36 медици, а после и вечеря осигури ресторант „Магнолия“. Благодарности към неговия управител Атанас Райнов, който генерира идеята, а тя беше подкрепена от други последователи. Адмирации за ентусиазма на координаторите на кампанията Жанета Кирчева и Александрина Райнова.

Утре (13 ноември – бел. ред.) обяд и вечеря за екипите ще осигури ресторант „Мак“. Събота (14 ноември – бел. ред.) – фирма „Лия“ – Горна Росица, неделя (15 ноември – бел. ред.) – комплекс „Фенерите“.

Храната за дните до сряда (18 ноември – бел. ред.) ще бъде предоставена от други дарители, а в сряда за това ще се погрижи „Импулс“ АД. Четвъртък (19 ноември – бел. ред.) – фирма „Пластформ“.

Дежурствата на медиците са тежки и продължителни. Те нямат възможност да напускат отделенията и затова осигуряването на качествена и топла храна е изключителна подкрепа за труда им.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово Daily заедно с общностната медия за доброто „Добрите българи“ dobrite.bg търсим истории за Доброто от Габрово и региона. Търсим дарителите, доброволците, благодетелите, дори да са най-обикновени хора, които вършат всекидневно добро. Обществото има нужда от активни граждани с общественополезна дейност – независимо колко мащабна е тя, дали е голяма кампания със стотици последователи или нещо малко като почистване на кварталната градинка, помощ за възрастен нуждаещ се човек или грижа за животно.

Пишете на нашата поща editor@gabrovodaily.info, на пощата на „Добрите българи“ info@dobrite.bg или споделяйте във Фейсбук групата Задруга на Добрите българи.

Четете в статията ни: Габрово Daily и „Добрите българи“ търсят истории за Доброто от Габрово и региона


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.