„Когато по света се заговори за нещо, в Габрово то вече се прави. С едно изключение – тунелът под Шипка“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Регионалният министър Гроздан Караджов беше на посещение в Габрово вчера и участва в дискусия за бъдещето на тунела под Шипка, организирана от Община Габрово. След срещите си министърът публикува коментар и на своята Фейсбук страница:

„Всички знаем, че когато по света се заговори за нещо, в Габрово то вече се прави. С едно изключение – тунелът под Шипка, който буксува години наред. Но нещата се променят. Изграждането на тунела под Шипка ще започне още тази година. Консорциумът, който през 2020 г. е избран да извърши техническото проектиране и строителството на тунела, днес е потвърдил устно офертата си пред АПИ. Очакваме утре и официално писмено потвърждение. Днес в АПИ са отворени и 5 оферти за строителен надзор. Така мечтата на габровци може най-накрая да стане реалност, макар и не в този мандат. Срокът за изпълнение е малко над 4 години и се надявам да няма забавяне.
Радвам се, че успях да споделя тези новини по време на дискусия с гражданите, общинския съвет, кмета и народните представители при първото си посещение в Габрово като министър на регионалното развитие днес. Посетих и обхода на града до мястото, където трябва да се изгради тунелът под Шипка.

Кметът на Дряново Трифон Панчев постави проблема с ключови за общината пътища, които са в тежко състояние. Започваме да ги ремонтираме през тази и следващата година. Като първо ще е отсечката до Царева ливада, а след това и до Севлиево, защото там трябва основен ремонт. За обхода на Севлиево общината ще трябва да изработи идеен проект. АПИ има ангажимент за изготвяне на техническия проект, отчуждаването на земите, ОВОС и реалното строителство.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Дискусия между министър и кмет за тунела под Шипка: С габровци шега не бива, започва реалната работа


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.