Обявена е грипна епидемия в цялата страна от 6 март

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От 6 март цялата страна е в грипна епидемия, гласи заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Тя ще продължи до 11 март (сряда) включително, а през това време всички училища ще останат затворени.

Според заповедта на здравния министър епидемията се обявява „във връзка с регистрирания към момента нов епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни заболявания, вкл. и тежки остри респираторни инфекции, в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план и препоръка на Националния оперативен щаб“.

Със заповедта от днес се препоръчва:

1. Да бъдат преустановени учебните занятия в училищата.

2. Да бъдат преустановени учебните занятия в университетите.

3. Детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в определения превантивен ограничителен период до 11 март.

4. Да бъдат преустановени женските и детските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения.

5. Да бъдат преустановени масови мероприятия, включително спортни и културни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.