Горски дежурят около ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ заради сигнал за мечка, следи от животното няма

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Служители на Държавното горско стопанство Габрово ежедневно дежурят в района на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ заради сигнал за мечка, съобщават от Северноцентрално държавно предприятие.

Според подадения в ДГС Габрово сигнал мечка е била забелязана в двора на училището, в тъмната част на денонощието в края на миналата седмица.

За да се обезпечи безопасното влизане на учениците в сградата, служителите дежурят от тъмните часове до започване на учебните занятия.

Не са открити следи от присъствието на мечка, няма никакви данни, които да показват, че животно е влизало в територията на гимназията, съобщават от ръководството на ДГС – Габрово.

При наличието на каквато и да е информация, от Държавното горско стопанство ще уведомят незабавно обществеността, но в момента гражданите могат да бъдат напълно спокойни, категоричен е директорът на ДГС – Габрово Росен Радев.

Ежедневните дежурства на горски служители в района на учебното заведение ще продължат и в следващите дни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.