Таня Христова ще плати лично глобата за концерта в Габрово на 30 декември

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Днес Регионалната здравна инспекция е връчила на кмета на Габрово Таня Христова акта за нарушение за провеждането на празничния концерт на площад „Възраждане“ на 30 декември 2020 г., който се случи в нарушение на противоепидемичните ограничения в страната. За това информира кметът на Габрово във Фейсбук страницата си.

От публикацията става ясно, че Таня Христова е подписала акта без възражения и ще заплати лично глобата. Не се уточнява какъв е размерът й. Ето и публикацията на Таня Христова:

„Бих искала да информирам, че днес, в качеството ми на кмет на Габрово, РЗИ – Габрово ми връчи Акт за установяване на административно нарушение за провеждането на концерта на пл. „Възраждане“ на 30.12.2020 г. Подписах акта без възражения.

Считам, че институцията Община Габрово не трябва да бъде натоварена с тази санкция. Финансовия ангажимент за нея ще поема лично.“

Припомняме, че ден след концерта в Габрово на брифинга си здравният министър Костадин Ангелов коментира за евентуална санкция на Община Габрово за организирането на празничния концерт и допълни: „Това, което видяхме и вчера в Габрово, изключително много ни озадачи – концерт в центъра на града. От РЗИ изпратиха няколко екипа, които следиха за това спазват ли се противоепидемичните мерки. Сигурно ще бъде наложена санкция на организаторите на събитието. Аз лично не мога да намеря логиката в организирането на това мероприятие“ – сподели министърът.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово – единственият град с новогодишен концерт у нас тази година?

Сдружението на заведенията със сигнал за драстично нарушаване на мерките на концерта в Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.