Изтича срокът за заявление за гласуване, ако сте под карантина

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако към 4 април 2021 г. сте под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, също имате право да гласувате с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители.

Заявлението, Приложение №1 към Решение №2159-НС от 2 март 2021 година, се подава в срок от 24.03.2021 г. до 31.03.2021 г., от избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, съгласно Закона за здравето.

Заявлението (Приложение № 1) се подава по един от следните начини:

– саморъчно подписано от избирателя и подадено до Община Габрово от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс;

– подписано и подадено от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс;

– заявление, подадено на електронната поща на Община Габрово izbori@gabrovo.bg без да се изисква квалифициран електронен подпис.

Към заявлението не се прилагат документи, освен пълномощно в свободен текст в случаите, в които се подава чрез пълномощник.

След проверка от страна на Общинска администрация в Единния информационен портал – COVID 19, заявителят ще получи обратна информация относно включването му за гласуване с подвижна избирателна кутия.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.