Парен локомотив на БДЖ

Гергьовски влак с уникален парен локомотив и вагон на цар Борис ІІІ ще мине през Дряново и Трявна

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Парен локомотив на БДЖ
Парен локомотив на БДЖ © Иван Вълков

Атракционно пътуване с уникален парен локомотив от 1948 г. организират от БДЖ за празничния 6 май, Гергьовден. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на цар Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

Парният локомотив е уникат

Локомотивът от серията 16.27 е произведен в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България , а другият в Люксембург, съобщават от железопътната компания.

Парен локомотив на БДЖ © Иван Вълков
Парен локомотив на БДЖ © Иван Вълков

Маршрут и цена

Гергьовската композиция тръгва в 09:40 ч. от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро – за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир.

Цената на двупосочния билет със запазено място е 29 лв.

Билети за новото пътешествие, организирано от БДЖ, вече се продават на билетните каси на гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Русе, Пловдив и София.

Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътуването с ретро състави, така и цялостно туристическо преживяване.

По време на пътуването ще се заснеме и музикален клип на певицата Хилда Казасян. След пристигането в Трявна, пътниците ще могат да получат автографи от певицата и да си направят селфита както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.