Габровски села все още са без ток след съботната буря

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Без електрозахранване остават селата Мечковица, Пъртевци и Геновци, както и отделни частни абонати. Това се дължи на аварии по електроразпределителната мрежа поради силния вятър от нощта на 11 срещу 12 декември. На места скоростта му достигна 60 км/ч, съобщават от Община Габрово.

Вече е възстановено електрозахранването към комплекс Узана. Първоначално без ток бяха и част от селата в кметство Балани, както и района на връх Шипка.

Заради причинените щети от бурята, екипи на Пожарната и ОП „Благоустрояване“ премахваха пречупени от силния вятър дървета и клони на територията на общината. Работи се и по обезопасяване на падналите от вятъра електрически стълбове.

Зимна обстановка

Всички пътища на територията на община Габрово са почистени и обработени. Снежната покривка на връх Шипка и по високите части на общината е около 5 см, а температурата е -1 / – 2 °C. В градската част снежната покривка е 2 см, а температурата +1 °C.

Всички градски и извънградски линии на обществения транспорт са покрити. Такива са данните за зимната обстановка на 13 декември 2021 г. сутринта по информация на Община Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Силният вятър събори и коледната елха на площада в Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.