„Габровски майки даряват надежда“ с нова коледна акция за самотни възрастни и родители

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Габровски майки даряват надежда“ с коледна акция. Снимка: Павлина Крумова

Доброволци от фейсбук групата „Габровски майки даряват надежда“ посетиха седем самотни възрастни хора и трима родители в Габрово.

За празничните благотворителни акции на габровските майки ви разказахме преди време. В кампанията си групата събра близо 1000 лв. и закупи хранителни продукти от първа необходимост и санитарни принадлежности. Хората ни посрещнаха усмихнати, благодарни и доволни, сподели за Габрово Daily Павлина Крумова, основател на „Габровски майки даряват надежда“. Акцията се е осъществила и със съдействието на служителите от социалния патронаж, разказа още Павлина.

„Да си администратор и организатор на група от добри Човеци не е титла или корона. Това е отговорност и себеотдаване. Лоялност и коректност към всеки в името на една кауза или идея“ – каза още Павлина Крумова, която стана и една от първите 10 носители на отличието „Габровец на годината“, инициирано от Габрово Daily, общността „Бъдещност за Габрово“ и Момчил Цонев.

Групата „Габровски майки даряват надежда“ помогна също така за набирането на финансови средства за пострадало дете. При битов инцидент 2-годишното габровче получава тежки изгаряния и е изпратено за лечение в столичната болница „Пирогов“. Семейството е поставено в крайно безизходно финансово състояние. По инициатива на директорката на ясла „1 юни“ Стефка Денева е поставена дарителска кутия. В резултат от обединението на усилията на габровските майки и яслата са събрани близо 800 лв., с хранителни продукти се включват и ученици от 12 клас на Национална Априловска гимназия, а ученици от ОУ „Неофит Рилски“ даряват 100 лв.

По-рано през месеца жените от „Габровски майки даряват надежда“ украсиха предпразнично центровете за настаняване от семеен тип на ул. „Хризантема“ и в кв. Борово в Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.