Габровски майки дариха коледни усмивки на децата от центровете в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кампания „Коледни усмивки“ на „Габровски майки даряват надежда“: Снимка: Павлина Крумова

Фейсбук групата „Габровски майки даряват надежда“ и организаторът й Павлина Крумова украсиха предпразнично центровете за настаняване от семеен тип на ул. „Хризантема“ и в кв. Борово в Габрово. Това се случи на 8 декември като част от благотворителна кауза под надслов „Коледни усмивки“, за която Габрово Daily вече писа.

Дарители от цяло Габрово и други места дариха коледна украса, с които дейни майки украсиха двата центъра и създадоха коледно настроение за децата и служителите там.

„Тази емоция ще я нося в сърцето си цял живот, защото децата в тези центрове са повече човеци от нас, по-любвеобвилни и чувствителни. Останах без дъх от любовта, с която ни дариха тези деца. Благодаря на директорката на дома г-жа Даниела Ненчева за професионалния подход и разбиране към тази наша инициатива и благодаря на цялата габровска общественост за подкрепата“ – сподели Павлина Крумова.

Павлина Крумова ("Габровски майки даряват надежда") - носител на отличието "Габровец на годината" 2018
Павлина Крумова („Габровски майки даряват надежда“) – носител на отличието „Габровец на годината“ 2018

Поредицата от благотворителни акции на „Габровски майки даряват надежда“ бяха поводът Павлина Крумова да бъде сред отличените с приза „Габровец на годината“, който ще бъде връчен за първи път от медията Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“. Церемонията по награждаването ще се състои на 21 декември от 18:00 ч. в зала „Възраждане“ с вход свободен, вижте Фейсбук събитието тук.

Акция и за самотните възрастни в Габрово обединява майки

Друга акция за добротворчество на „Габровски майки даряват надежда“ е насочена към самотните възрастни хора и майки в Габрово. Доброволците ще направят кашончета с храни от първа необходимост, които ще бъдат раздадени на 23 и 24 декември.

Групата набира и търси свои съмишленици както в Габрово, така и в цяла България.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.