Фейсбук група "Габровски майки даряват надежда"

„Габровски майки даряват надежда“ при деца и възрастни за 14 февруари

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Фейсбук група "Габровски майки даряват надежда"
Фейсбук група „Габровски майки даряват надежда“

Жените от групата „Габровски майки даряват надежда“ ще почерпят с вино и мезета потребителите от Дневен център за стари хора в Габрово. Поводът е празникът Трифон Зарезан, който по стар стил се чества на 14 февруари.

Припомняме, че „Габровски майки даряват надежда“ направиха първото си благотворително събитие на живо през 2018 г. именно в Дневния център за стари хора. На Лазаровден миналата година майките от Габрово, деца от SOS защитени жилища и възрастните хора от дневния център споделиха заедно празника и Великденските традиции.

Самите възрастни хора в дневния център с радост откликват на добри дела. Миналата година те приготвиха ястия и ги дариха на бездомните хора в града. Тогава възрастните жени замесиха и домашен хляб, за да пресъздадат топлия домашен уют.

Днес габровските майки ще посетят и центровете за настаняване от семеен тип на ул. „Хризантема“ и в кв. Борово“ в Габрово, където ще зарадват децата с торти.

„За да си обичан и почитан, не трябва да е с повод и на определени дати, трябва обичта, вярата и добротворчеството да го носиш в сърцето си“ – сподели Павлина Крумова, инициатор на „Габровски майки даряват надежда“. През декември 2018 г. Павлина Крумова стана и един от първите 10 носители на отличието „Габровец на годината“, инициирано от Габрово Daily, общността „Бъдещност за Габрово“ и Момчил Цонев.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.