Габровката Габриела от НАГ – най-българската абитуриентка на Шипка

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровската абитуриентка от НАГ Габриела Станева © Димитър Дардов www.dardov.com
Габровската абитуриентка от НАГ Габриела Станева © Димитър Дардов www.dardov.com

Възпитаничката на Националната Априловска гимназия в Габрово Габриела Станева е момичето от въздействащата снимка на абитуриентка с българското знаме пред Паметника на свободата на Шипка.

„Това е чисто българско място, с история, а в тези времена на бездушие и лицемерие е нужно да се покаже на българите какво имаме, защо го имаме и да го защитаваме“ – споделя Габриела за идеята защо именно на Шипка прави своята фотосесия за абитуриентския бал. Идеята идва от майка й. „Тя е невероятна жена – продължава Габриела – заедно с баща ми, който дори за миг не ме остави, помагаше ми при изкачването на върха, държеше оборудването, когато се налагаше“.

Фотограф на снимката на Габриела е Димитър Дардов. Стилист на прическата на Габриела е Красимира Рашева, гримьор – Красимира Петкова. За екипа Габриела споделя: „Димитър е един страхотен професионалист, който направи деня ми като приказка заедно с целия екип – Иван, Тилко, Краси Петкова и Красимира Рашева. С невероятно чувство за хумор, той не остави усмивката ми да падне от лицето“.

Хората, които познават Габриела, не биха се изненадали от решението й за тази фотосесия. Една от предишните й благородни прояви е през 2013 г. Тогава, още като ученичка, тя организира с помощта на класа си в НАГ концерт в подкрепа на Илиан Панов – бивш възпитаник на Националната Априловска гимназия, който е в състояние след будна кома. Тогава се събират над 5 000 лв.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.