Медийна група Габрово Дейли

Габрово Daily създава онлайн медийна група за Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Медийна група Габрово ДейлиДва сайта и една Facebook страница за Габрово се обединяват в новата онлайн медийна група Габрово Daily. Това са информационният сайт Габрово Daily, Онлайн енциклопедия Габрово и Facebook страницата на историческата поредица „Габрово – живият град“. Съвсем скоро към онлайн групата ще се присъедини и трети сайт. Целта й е да се предоставя навременна информация на габровци от всички сфери на живота.

Актуалните новини за Габрово и габровци

Габрово Daily е най-новата и най-бързо развиващата се информационна онлайн медия за Габрово и габровци. Сайтът стартира на 17 юни 2014 г. Въпреки че няма още 1 година, сайтът може да се похвали вече с няколко рекорда. Габрово Daily беше основен медиен партньор на клипа „Щастливо Габрово“, който се превърна в най-гледаният туристически клип за Габрово в YouTube. Към момента клипът има над 12 000 гледания на 6 континента. Рекордните 4880 споделяния във Facebook постигна статията ни „Габровчето Мартин Копчев спечели световно състезание по математика“. През октомври 2014 г., който ще запомним с обявеното бедствено положение, Габрово Daily постигна 26 000 месечни посещения.

Енциклопедия и информационен портал в едно

Gabrovowiki се появи в края на 2013 г. в резултат на проект на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово по Програма „Култура“ на Община Габрово. Онлайн енциклопедията на Габрово е разработена по модела на световната Уикипедия. Gabrovowiki е онлайн информационен портал за миналото и настоящето на Габрово. Включва разнообразни категории като „Съвремие“, „Културни организации“, „Образование“, „Възраждане”, „Архитектура”, „Габрово 1878-1944”, „Габрово 1944-1989“, „Индустриалци“ и др.

Пазим миналото на Габрово жива

„Габрово – живият град“ е името на историческата поредица за нашия град, която започна с излизането през 2008 г. на книгата „Имало едно време в Габрово“ на Даниела Цонева и Момчил Цонев. В поредицата бяха издадени още „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” (2010), „Снежно Габрово за деца” (2011), „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” (2012). През 2010 г. стартира и Facebook страницата със същото име, която днес е най-голямата страница за габровското минало и култура.

Как да се свържете с нас?

Габрово Daily е отворен за нови партньорства. Ако искате да се свържете с нас за реклама на сайта, да ни включите в листата си за прессъобщения или да ни пишете за новини и инициативи от Габрово, може да го направите на електронната ни поща editor@gabrovodaily.info.

Благодарим Ви, че сте с нас!

Благодарим на всички наши читатели, които научават новините от Габрово Daily, търсят информация в Gabrovowiki, припомнят си миналото от „Габрово – живият град“, споделят нашите статии в социалните мрежи. Ще продължим да предоставяме разнообразна информация за всички габровци!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categories За Габрово Daily Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.