Габрово, Трявна и Севлиево на туристическия и еко фестивал „Зелени дни“ в София

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габрово, Трявна и Севлиево с предложения за туризъм на изложението „Зелени дни“Общините Габрово, Трявна и Севлиево участваха в шестото издание на фестивала за устойчив туризъм, отговорен бизнес и екологични идеи „Зелени дни“ – София 2015, съобщиха от местната общинска администрация.

Изложението се проведе от 21 до 24 май в отвореното пространство на Княжеската градина в столицата. Посетителите на партньорския щанд получиха информация за природни забележителности и културно-исторически обекти, места за настаняване и възможности за ползване на пакетни услуги в региона на Централна Стара планина.

Значителен интерес предизвика предстоящото откриване на детската екоакадемия в Посетителски информационен център „Узана”, както и „ЕкоФест Узана“, който ще се проведе в края на месец юли.

Участието на трите общини е в изпълнение на договорената устойчивост след реализирания през 2014 г. проект „Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево“.

Организатори на изложението „Зелени дни“ са Българска асоциация за алтернативен туризъм и туроператорът „Одисея-ин“ с подкрепата на Столична община.

В пролетния фестивал се включиха фермери и производители на биосертифицирана селскостопанска продукция, неправителствени организации в областта на природозащитата и опазването на биоразнообразието, туроператори и общини с комплексни туристически екопредложения. Тенденциите показват, че все повече хора избират здравословния начин на живот и активната почивка в съхранена природна среда. В световен план приключенският туризъм е сериозна туристическа индустрия.

Трите общини представиха региона и на 11-ото изложение „Уикенд туризъм“ – Русе 2015 от 13 до 15 май.

Повече за културно-историческото наследство и възможностите за туризъм на Габрово, Трявна и Севлиево на www.gocenter.bg.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.