Община Габрово с мерки срещу коронавируса, дезинфектират се обществените сгради

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово е предприела мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус на територията на Габрово. Започнала е дезинфекция на всички обществени сгради. Автогара Габрово и автобусите също са били дезинфектирани.

„Призовавам жителите на общината към спокойствие и проява на социално отговорно поведение по отношение на собственото си здраве и това на околните“, заяви кметът на Габрово Таня Христова.

Със заповед на Таня Христова са отменени до второ нареждане:

1. Всички културни, спортни и други масови мероприятия, събирането на големи групи хора на закрито, в това число спортни тренировки, репетиции на танцови и самодейни състави, всички групови публични изяви.

2. Преустановени са учебните занятия в Технически университет Габрово, училищата и детските градини, заниманията в яслите и яслените групи. Децата, които няма да посещават училище, детска градина и ясла нека наистина си стоят в къщи. Не се препоръчва събирането им в кинотеатри, молове  и др.

3. Преустановена е работата с потребители в дневните и почасови форми на социални услуги за деца и пълнолетни лица.

4. Дейностите на Детска млечна кухня, социалните услуги по Домашен социален патронаж, Обществена трапезария (Топъл обяд), Приемна грижа, Патронажна грижа, механизма Лична помощ, Дома за пълнолетни лица с физически увреждания, звено „Майка и бебе” и четирите Центъра за настаняване от семеен тип продължават да се осъществяват със засилени мерки на превенция както на работниците и служителите, така и на потребителите.

5. На всички второстепенни разпоредители с общински бюджет, дружества с общинска собственост и институции на територията на община Габрово е разпоредено да предприемат адекватни мерки за предпазване, както на работниците и служителите си, така и на гражданите.

Дезинфектират се публичните сгради в Габрово

От сутринта на 8 март целият подвижен състав на Общински пътнически транспорт Габрово, обслужващ линии по вътрешноградски и извънградски направления, е преминал дезинфекция, както и автогарата.

С помощта на ОП „Благоустрояване“ е започнала дезинфекция на всички публични сгради (Съд, прокуратура, Областна управа, Община КАТ, Полиция, Местни данъци и такси, културни институти, църкви). След спирането на дъжда ще бъдат обработени и всички автобусни спирки, паркове и детски площадки.

В понеделник, 9 март, Регионалната здравна инспекция ще излезе с ясни указания и към работодателите на територията на областта какви стандартни оперативни процедури трябва да следват в подобна ситуация, за да предпазят работещите в местните фирми и предприятия.

ХРОНОЛОГИЯ НА ОТКРИТИЯ КОРОНАВИРУС В ГАБРОВО:

Окончателно: 75-годишна пациентка и медицинско лице от Габрово са с коронавирус

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е под карантина заради пациентка с коронавирус

Без учебни занятия, масови събития и прием в болниците в цялата област Габрово

Затвориха общинската спортна база в Габрово – без тренировки и събития

Кадастърът в Габрово няма да обслужва на гише, само електронно

Здравният министър: Болницата в Габрово е с осигурени лични предпазни средства

ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕТО ОТ КОРОНАВИРУС:

Личните лекари могат да издадат болничен за пристигащите у нас от Китай и Италия

Какво трябва да знаем за коронавируса – симптоми, предпазване, хигиена, изследване


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.