Габрово – единственият град с новогодишен концерт у нас тази година?

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 30 декември, ден по-рано от всички, Община Габрово организира празничен концерт на площад „Възраждане“, а голямата звезда на сцената беше певецът Миро. Новата традиция да празнуваме ден преди всички започна през 2016 година.

Как премина празничното събитие може да разгледате от фотографиите на габровския фотограф Радослав Първанов:

Празнична заря в Габрово

Posted by Радослав Първанов Фотография – Radoslav Parvanov Photography on Wednesday, 30 December 2020

Зарята, погледната отвисоко:

Зарята от снощи погледната отвисоко.

Posted by Радослав Първанов Фотография – Radoslav Parvanov Photography on Wednesday, 30 December 2020

Заради удължаването на извънредната епидемична обстановка у нас до 31 януари 2021 г. много общини обявиха, че отменят коледните и новогодишните си концерти. Според единния информационен портал coronavirus.bg сред ограничителните мерки до 31.01.2021 г. е преустановяване на провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (кина, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и други).

Ще има ли новогодишни празненства в останалите общини? Ето какво показа проучване на Габрово Daily:

Концертът на площад „Александър І“ в София, който по традиция се излъчва на живо по БНТ1, няма да се състои тази година.

По решение на Общинския кризисен щаб са отменени всички културно-масови мероприятия на територията на Община Пловдив до 1 януари 2021 г. включително,  както и традиционната празнична коледната и новогодишната програма на площад „Стефан Стамболов“.

Новата 2021-а година ще настъпи във Велико Търново с фойерверки. Точно в полунощ на 31 декември срещу 1 януари небето над старопрестолния град ще грейне във феерия от светлина и цветове, споделя кметът на старата столица Даниел Панов във Фейсбук и допълва: „Действащите противоепидемични мерки не позволяват организиране на традиционното празненство и концертна програма за Нова година.“

Само със заря и без концерт на площада ще посрещнат Нова година и в Ловеч, Троян и Дряново.

„Пандемията промени начина, по който изпращаме старата и посрещаме новата година. Но всички ние ще посрещнем новата година с празнична заря. Светлините имат важна роля. В трудни времена, хората търсят светлината, чрез нея виждат доброто и красивото в живота и го оценяват подобаващо“, споделя в обръщение към жителите на Ловеч кметът Корнелия Маринова.

„Любимото и очаквано всяка година от граждани и гости на общината общо посрещане на Новата 2021 г. на площад „Възраждане“ в Троян по изключение няма да се състои. Заради продължаващото разпространение на коронавирус и риска от заразяване, няма да се проведе традиционното събитие с музика, хоро, баница и наздравица с чаша вино. Троянци ще може да наблюдават от различни места в града, от домовете си или от площада празнична заря. Призивът на Общинската администрация е – ако групи граждани решат да наблюдават зарята на открито, да спазват необходимата дистанция помежду си“, споделят от Община Троян.

„В името на здравето ще се лишим от среща в новогодишната вечер, но всеки ще има възможността да се наслади на празнична заря в небето над града точно в полунощ“ – съобщават от Община Дряново.

Липсва информация на официалните сайтове и страници на местните администрации за новогодишни празнични събития в Севлиево и Трявна.

КОМЕНТАР НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ЗА КОНЦЕРТА В ГАБРОВО

Здравният министър: Вероятна санкция за концерта в Габрово на 30 декември

Бележка на редакцията: Използваната в статията фотография е от Радослав Първанов, още негови снимки може да разгледате във Фейсбук страницата му Радослав Първанов Фотография – Radoslav Parvanov Photography.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.