Габрово, Баев мост

Продължават дейностите за възстановяване на пътната инфраструктура в Габровско

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габрово, Баев мостОбстановката на територията на община Габрово е нормална. Няма пострадали хора, съобщиха от общинската администрация. Нивото на реките Янтра, Синкевица, Паничарка и Овчарка е в рамките на нормалното. Нивото на язовир „Христо Смирненски“ продължава да се понижава.

Спряно е движението на влаковете по линията Царева ливада – Габрово поради паднала скална маса върху железния път. За пътниците от отменените влакове е осигурен превоз с автобуси между двете гари по разписанието на влаковете.

Валежите през последното денонощие нанесоха обаче щети на пътната инфраструктурата. Аварийните екипи на Община Габрово продължават разчистването от наноси на настилките в селата Гъбене, Новаковци, Стойчевци, Колишовци. В село Армените е пропаднала подпорна стена, която предстои бъде възстановена. В село Гъбене има нарушена пътна и тротоарна настилка.

През почивните дни аварийно-възстановителните работи ще продължат, както и дейностите по възстановяване на проводимостта на деретата в селата Гъбене и Новаковци.

Количеството на падналите валежи през днешния ден е само 3,6 литра на кв.м. Под наблюдение остават всички 11 хидротехнически съоръжения на територията на община Габрово, както и активните свлачищни райони.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.