Морена на Васил Левски в Габрово © Община Габрово

Габрово почита паметта на Левски на 19 февруари

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габрово ще почете 147 години от обесването на Васил Левски с възпоменателно поклонение на 19 февруари. В 12.00 часа пред Морената в памет на Левски ще бъде отслужена панихида, съобщават от Община Габрово.

Слово за делото на Апостола ще изнесе Даниела Цонева – председател на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. С поетична композиция учениците от НУ „Васил Левски“ ще припомнят неговите завети. Членове на клуб „Млад възрожденец” при Национална Априловска гимназия и представители на габровския клон на НД „Традиция“ ще организират почетен караул.

Под звуците на възрожденски маршове, изпълнени от Оркестър „Габрово”, да сведем глави пред паметта на Апостола на българската свобода.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.