Първи сняг в Габрово

Габрово посрещна първия сняг, без ток са 13 села в посока Севлиево (обновена 10:30 ч.)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Първи сняг в Габрово

Статията е обновена с информация от Община Габрово към 10:30 часа на 25 октомври 2014 г.

Територията на град Габрово се почиства с цялата налична техника от 25 машини на ОП „Благоустрояване“, съобщиха за Габрово Daily от общинската администрация. Поради авария на далекопровод без ток са 13 села в посока Севлиево, информират от „Енерго про“ – това са селата Поповци, Чавеи, Златевци, Лоза, Киевци, Думници, Армените, Петровци, Пецовци, Мрахори, Прахали, Дивеци и Гайтани, както и село Музга.  Екипи локализират и отстраняват повредата.

Обилен и интензивен е снеговалежът на територията на община Габрово. Височината на снежната покривка в централната градска част е 10 см към 10:30 ч. По информация на читатели на Габрово Daily към обяд снежната покривка надхвърля 20 см.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Топлофикация Габрово ще започне топлоподаване към своите абонати от понеделник. Хлебозавод Габрово  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

От НИМХ при БАН обявиха оранжев код за област Габрово. Ще духа североизточен вятър със скорост от 15 до 20 м/сек, и пулсации до 25 м/сек. Очакват се и валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка до около 20 см. Ще има условия за виелици.

Оранжев код за област Габрово - 25 октомври 2014 г.Видимостта на територията на цялата община, включително на прохода Шипка и към курортен комплекс  Узана, е ограничена до 50 метра. Температурата там е минус 5 градуса, височината на снежната покривка – 30 см, духа силен вятър и има навявания, заради които пътят към Узана е непроходим.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка се почиства и опесъчава.  Има забрана за движение на МПС с обща маса  над 10 тона.  Температурата на въздуха там е минус 4°С.  В района вали обилен сняг с навявания. На този етап няма други ограничения на движението и закъсали автомобили. Височината на снежната покривка на прохода е около 25 см. Пътният участък се почиства  с техника на ОПУ с общо 20 машини.

Пътните настилки в участъците в посока Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево и Габрово – Дряново се обработват и са проходими при зимни условия.

Времето в планината е крайно неподходящо за излети. Предвид усложнената зимна обстановка, препоръчваме водачите на МПС да бъдат изключително внимателни и да шофират само ако автомобилите са снабдени с гуми, подходящи за зимния сезон.

Температурата на въздуха, измерена  от общинската МТО станция е 0°С. Влажността на въздуха е  висока- 95 %.

Няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.