Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова поздравява зам.-кмета Меразчиев

Община Габрово спечели първа награда в конкурс за местен проект в градска среда

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова поздравява зам.-кмета Меразчиев
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова поздравява зам.-кмета на Габрово арх. Николай Меразчиев © Община Габрово

Община Габрово получи първа награда в конкурса на „Градът Медия Груп“ за принос в развитието на инфраструктурата в България за 2018 г. Наградата е в категория „Градска среда“ за реализацията на кръговото кръстовище при Консултативна поликлиника, ул. „Дунав“ и парк „Маркотея“, съобщават от местната общинска администрация.

„Съществуват големи и малки градове, стари и млади, повече или по-малко известни, но всички те пренасят през вековете индивидуалното си своеобразие, което времето не може да им отнеме, защото то ги е родило, оформило е образа им и техните измерения във времето“, сподели при получаването на наградата зам.-кметът на Габрово арх. Николай Меразчиев, използвайки думите на големия габровски архитект от миналото Нено Ямантиев, и допълни – „Само в Габрово, където пътят и реката се сливат в едно, може да се издигне градът, който, роден от пътя и закърмен от реката, ще бъде осъден на вечно движение!“.

Наградите за принос в изграждането на инфраструктурата на България са учредени от „Градът Медия Груп“. Номинираните 23 проекта бяха представени в четири основни направления на инфраструктурата – градска среда, транспортна, екологична и енергийна инфраструктура. Обектите са били оценени от жури от 18 водещи експерти и представители на академични и браншови организации с председател Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Церемонията по награждаване на финалистите ще бъде излъчена по Българска национална телевизия на 25 март, неделя, от 14:20 часа и по БНТ Свят в понеделник, 26 март, от 23:30 часа.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.