Габрово е първата община с нови вакуумни сметосъбиращи машини в България

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Нови вакуумни машини в ГабровоГаброво е първата община в България, която ще използва вакуумни сметосъбиращи машини. Четирите нови машини ще работят в града от днес, като ще обслужват централната градска част с приоритет върху тротоарните и пешеходните зони.

Машините са на големия белгийски производител „Glutton“, чиято техника се използва в 56 страни на пет континента, съобщиха от общинската администрация.

Машините са напълно електрически, безшумни и са предназначени да събират всякакви дребни отпадъци с диаметър до 125 мм – опаковки от пакетирани стоки, кутии, угарки от цигари, чашки, бутилки и др.

Устройствата са с автономност на работа до 12 часа с едно зареждане, с капацитет на филтъра, еквивалентен на 18 кв. метра разгънат филтриращ елемент и вместимост на контейнера 240 литра отпадък, който може да бъде изпразван във всеки един от градските съдове за смет. Стойността на обществената поръчка за доставката на машините е 111 840 лв. с ДДС.

Придобиването на новата техника е част от инвестиционната програма на Община Габрово за 2015 г., която предвижда за нуждите на ОП „Благоустрояване“ доставката и на пет нови сметосъбиращи камиона и две опесъчаващи устройства за камиони от зимния щат на предприятието.

Техниката беше официално представена вчера от ръководството на Община Габрово и директора на ОП „Благоустрояване“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.