Премиерът е запознат с водната криза в Севлиево и селата, обсъдиха я на среща с министър Караджов

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Над 30-годишният проблем с водоснабдяването на град Севлиево и севлиевските села е бил обсъден на среща между областния управител на Габрово Ралица Манолова, народния представител от „Продължаваме промяната“ Богомил Петков, регионалния министър Гроздан Караджов, заместник – министъра на регионалното развитие Деляна Иванова, заместник-областния управител Ивелин Стоянов и главния специалист „Регионално развитие“ Марияна Ризова.

Манолова и Петков са настояли за ускоряване работата по инвестиционния проект за реконструкция на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“ и източен водопроводен клон за питейна вода, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

С водната криза на Севлиево и селата е запознат и министър-председателят Кирил Петков. В тази връзка вицепремиерът Караджов е уверил, че има воля за решаването на проблема, защото е недопустимо да има населени места без вода. Работата по следващата част от реконструкцията на водопровода е от изключително значение. Това трасе е най-проблемното за експлоатация в условия на засушаване и намаляване дебита на откритите речни водохващания, тъй като загубите в него вече достигат до 84-86 %, посочват данни към 2019 г. Инвестиционният проект е с разрешително за строеж, което означава, че при осигурено финансиране процедурите могат веднага да стартират.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.