Гунин кладенец - Габрово

Водата на габровци в норма, отклонения само при две чешми

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Гунин кладенец - ГабровоПоказателите на питейната вода в Габровско са в нормата, показват проверките на Регионалната здравна инспекция, съобщи в. „100 вести“.

Направени са 7 химични и 17 микробиологични анализи на централни водоизточници. Изследвани са също и 16 местни водоизточници по химични и микробиологични показатели. При централните водоизточници няма установени отклонения, но при местните са забелязани две отклонения и микробиологичното число е завишено до максимално допустимото. Става дума за водата от чешмата, известна като Гунин кладенец, както и Конската чешма в Габрово.

РЗИ е издала предписания на Общината за почистване и дезинфекциране на каптажите на чешмите. Предстои следващо вземане на проби и в зависимост от резултатите хората ще бъдат информирани дали водата става за пиене или не.

Пълният текст на новината четете във в. „100 вести“, 25 юли 2014 г., „Качеството на питейната вода е в
нормата, отклонения има в две чешми”, автор Надежда Тихова

100vesti-about


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.