Въвежда се вечерен час за малолетни и непълнолетни в цялата област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Въвежда се вечерен час на територията на цялата област Габрово от 19:00 часа до 06:00 часа за всички малолетни и непълнолетни лица, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово. Изключение се прави, само ако те са придружени от родител, настойник, попечител или друго лице, полагащо грижи.

Кметовете на всяка една община ще издадат съответната заповед, съгласно взето решение на Областния кризисен щаб към РЗИ, съобщават от областната управа. Към момента вечерен час за малолетни и непълнолетни са обявили от общините Севлиево, Трявна и Дряново. Град Габрово последен въвежда вечерен час – от 23 март.

Всички търговски обекти на територията на област Габрово ще получат предписания от РЗИ – Габрово да извършват няколкократна дневна дезинфекция на пазарските колички и кошници.

Отново съгласно решение на щаба РЗИ – Габрово ще връчи предписания на всички собственици на фирми, извършващи таксиметрови услуги на пътници, да осигурят на своите шофьори ЛПС – маски и дезинфектанти за ръце, които да бъдат използвани по време на обслужване на пътниците.

Припомняме, че от днес влязоха в сила нови по-строги противоепидемични мерки със заповед на здравния министър, според които има определени часове, в които е забранено да пазаруват хората под 60-годишна възраст, въвеждат се КПП-та на входовете и изходите на областните градове, забранява се посещението на паркове, детски и спортни площадки. С цялата заповед и предвидените мерки можете да се запознаете в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.