Вагонният завод в Дряново представи нов модерен вагон

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Прототип на нов вагон, разработен във „Вагонен завод – Интерком“ АД – Дряново, беше представен на 30 декември 2021 г., съобщават от Община Дряново.  във вагонния завод в Дряново беше представен прототип на новия вагон, разработен от екипа.

Проектът има за цел да направи пълна модернизация на произведените във Вагонен завод – гр. Дряново вагони тип Б – 84. Тези вагони са основна част от превозния парк на “БДЖ – Пътнически превози”.

Предстои представяне на новия модел вагони на световното изложение за транспортни технологии „Инотранс“, което ще се проведе от 20 до 23 септември 2022 г. в Берлин, Германия.

Какво представлява новият вагон „Сокол“?

Вагон „Сокол“ предлага комплексно решение, съобразено с всички съвременни изисквания на пътниците и на БДЖ, споделят от завода. В проекта влизат вагони I класа, вагони II класа и специализирани вагони за превоз на пътници с увреждания, както и бюфет, който да осигури необходимия комфорт на пътуващите на по-дълги разстояния.

Вагонен завод Дряново представи прототип на нов вагон „Сокол“. Снимка: Радослава Кунчевска

Вагонът ще бъде изцяло климатизиран, с видеонаблюдение, аудио и видео уредба, вакуумни тоалетни, автоматични рампи за хора с увреждания, ЛЕД осветление и пр.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.